D-Support
September 2018. Redactie: info@d-support.org
De voorzitter
Agnes Clement- De Boers De lange hete zomer is helaas weer voorbij en het gewone leven is weer begonnen. Voor veel mensen heerlijk om weer de routine van het dagelijks leven op te pakken. Met weemoed denken we terug aan de lange zomeravonden. Voor ouders met een kind met diabetes is het echter vaak een periode van stress, waarin opnieuw de vaak nieuwe leerkracht(en), geïnformeerd en bijgestaan moeten worden in de zorg rondom de diabetes van hun kind. Voor zowel de school als de ouder is een schoolstart extra spannend met een kind met diabetes in de klas, naast die andere 25 kinderen die ook aandacht nodig hebben.
Lees meer.
En de winner is: de E-Learning van stichting D-Support!
Moodle cursus In de afgelopen maanden is onze e-learning vaker aangevraagd dan onze oppas. Wat maakt de e-learning zo populair? De prettige manier van leren en de aantrekkelijke prijs per account (€10,--). Ouders vragen hem aan voor de gastouder, voor de oppas en voor ouders van vriendjes, voor opa’s en oma’s. We ontvingen zelfs aanvragen voor de medewerkers van enkele kinderdagverblijven.
Lees meer.
Terugkomdagen 2018 en presentatie nieuwe app voor gezin en oppasser
Oppasdag 2017 Op zaterdag 24 november wordt er 's ochtends vanaf 10.00 uur een terugkomdag (opfrisbijeenkomst) georganiseerd voor onze oppassers in Eindhoven. 's Middags worden ook de ouders en onze partners uitgenodigd voor de presentatie van de webapplicatie met de daarbij behorende app. Op dinsdag 13 of 27 november ’s avonds vindt er een opfrisbijeenkomst en app presentatie plaats in Zwolle met hetzelfde programma.
Lees meer.
De Diabetes van Daan van Christine Kliphuis en Helen van Vliet
Het bestuur van de Stichting D support wil u graag attenderen op de nieuwe uitgave in de serie De Ziekenboeg: De Diabetes van Daan van Christine Kliphuis en Helen van Vliet. Het boekje biedt voor ieder kind op een zeer toegankelijke wijze inzicht wat er gebeurt als de chronische aandoening diabetes type 1 wordt ontdekt en wat er bij deze ziekte aan de hand is in je lichaam. Ook wordt duidelijk hoe het is om diabetes te hebben en wat er allemaal verandert. Kinderen zien vaak op tegen een bezoek aan de dokter of het ziekenhuis, omdat ze zich geen voorstelling kunnen maken van wat hen eigenlijk te wachten staat.
Lees meer.
Dex de Dialeeuw helpt jou graag een handje in ruil voor slechts jouw glimlach!
Dex de Leeuw Ben je kind of jongvolwassene en heb je Diabetes Mellitus Type1? Dan kun je ons vragen jou financieel te steunen om iets te doen of aan te schaffen waar je blij van wordt. Bijvoorbeeld om eens lekker van iets te genieten, iets leuks te doen of door een bijdrage te doen voor het inhuren van een oppas van D-Support. Eigenlijk vinden we ongeveer alles dat jou een glimlach bezorgt een goed idee!
Lees meer.
Steun D-Support met een donatie
Uitschrijven: unsubscribe@d-support.org. Volg ons op Facebook