D-Support
Maart 2019. Redactie: info@d-support.org
Nieuwsbrief D-support
Agnes Clement- De Boers Bij deze alweer de voorjaarsnieuwsbrief van stichting D-Support. Wij zijn blij te kunnen melden dat wij een samenwerking met JDRF zijn aangegaan. JDRF is de stichting met als slogan: van Type 1 naar type geen. Dat doel onderschrijven wij zeer! Maar omdat genezing vooralsnog toekomstmuziek is, zien zij het als zinvol om met ons samen te werken. Zij onderschrijven de noodzaak om gezinnen met een kind met diabetes te ondersteunen in het dagelijks leven onder anderen door diabetes oppas. De samenwerking behelst dat wij elkaar platform geven en benoemen op bijeenkomsten, sociale media en zo meer. Onder andere kunt u ons vinden op de jaarlijkse JDRF-walk. Op deze manier wordt D-Support steeds meer een begrip in diabetes Nederland!
Lees meer.
D-Support webapplicatie en mobiele app
D-Support D-Support heeft binnenkort de beschikking over een webapplicatie en mobiele app. Hierdoor is de stichting in staat om haar werkzaamheden effectiever en efficiënter uit te voeren en haar werkprocessen te stroomlijnen. Voorheen werden de gegevens van de aanmelding van oppassers en gezinnen via de website verzameld. Deze werden dan via email door de bureaumanager handmatig ingevoerd in een gewone database. Het proces van communicatie en matching werd bijgehouden door de regiocoördinatoren in hun eigen administratie (Word, Excel, eigen geheugen).BR> Lees meer.
D-Support oppas: Kim
Kim Hoi! Ik ben Kim (21 jaar) en ik studeer geneeskunde. Naast mijn studie ben ik oppasser bij D-support. Ik pas ongeveer 1x per maand op bij twee hele lieve kindjes (7 en 4 jaar) waarvan de oudste diabetes heeft. Voor mij was dit de eerste keer dat ik echt met diabetes te maken kreeg. Ik heb een avond bijscholing en een e-learning gehad als voorbereiding, dit was erg prettig. In het begin was het natuurlijk even wennen, want de praktijk is natuurlijk toch anders dan de theorie.
Lees meer.
Gaby pitched D-Support voor de Peter J. Legro Award van Transavia
Gaby In deze nieuwsbrief een bijzonder woord van dank aan Gaby, aanvraag-moeder van het eerste uur. Gaby heeft sinds een paar jaar geen diabetesoppas meer nodig. Toch is haar gezin nog nauw betrokken bij D-Support. Ze is ‘oefengezin’ voor oppaskandidaten. Haar tennispark heeft in 2017 het jaarlijkse toernooi voor D-Support gehouden. Dit jaar heeft zij D-Support voorgedragen bij haar werkgever Transavia om in aanmerking te komen voor de Peter J. Legro-Award.
Lees meer.
Ouders bieden e-learning aan leerkrachten, buren, en clubleiding van hun kind
D-Support Vader: “…Het ging ons te ver om minder te gaan werken. Maar we hebben onze banen nu totaal ingericht qua werktijden. Mijn partner werkt in de zorg en onregelmatig, ik werk in een creatief beroep met opdrachten en deadlines. Altijd als ons dochtertje met diabetes van 4,5 jaar op school is, is één van ons niet aan het werk, om zo nodig in te kunnen springen. Dus hebben we bijna geen momenten met elkaar samen. Ons uitgaan hadden we sinds 3 jaar op een héél laag pitje gezet. Dankzij het werk in de zorg van mijn vrouw kunnen we het allemaal opvangen met onregelmatige diensten maar het heeft een keerzijde. Ik kan weleens jaloers naar andere ouders kijken die gewoon elk weekend samen vrij hebben.
Lees meer.
Regionale vaardighedentrainingen in 2019
Guusje Neijens 19 maart 2019 Alkmaar, Noord West Ziekenhuis, locatie Alkmaar. Wilhelminalaan 12, 1815 JD Alkmaar. Zaal Parlarium op afd. 348 einde van de gang rechts.
25 maart 2019 Nijmegen, Kinderdiabetescentrum Nijmegen.
In voorbereiding: Vaardighedentrainingen in Assen, Sittard, Rotterdam. Data zijn nog niet bekend, maar aanmelden kan altijd via tabblad aanmelden/oppas. Welkom!
Lees meer.
Even voorstellen: Nieuw bestuurslid
Ralph Welcker Mijn naam is Ralph Welcker . Ik ben getrouwd, woon in Den Haag en ben vader van een zoon (16) en een dochter (12). Sinds een aantal jaren werk ik als zelfstandig consultant op het vlak van migratie-vraagstukken, zoals de opvang en integratie van vluchtelingen. Daarvoor heb ik onder andere lang voor een internationale humanitaire organisatie gewerkt.
Lees meer.
Steun D-Support met een donatie
Bas van de Goor Bas van de Goor is een oud-volleyballer die in 1989 zijn debuut maakte in de Nederlandse competitie. Hij speelde zestien jaar op het hoogste niveau in de volleybal sport. Van de Goor heeft diabetes en is directeur van de Bas van de Goor foundation die als missie heeft om de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verhogen door middel van sport. De foundation wil mensen met diabetes informeren over de positieve effecten die sport voor hen heeft. Van de Goor is ambassadeur van het Diabetes Fonds. Kijk en luister naar zijn verhaal.
Lees meer.
Steun D-Support met een donatie
Uitschrijven: unsubscribe@d-support.org. Volg ons op Facebook