D-Support
Januari 2018. Redactie: info@d-support.org
Agnes Clements – de Boer: een mooi begin
Agnes Clement- De Boers Agnes Clements – de Boer, voorzitter van D-Support, blikt vooruit op 2018 en gaat in op de plannen voor E-Learning, een nieuwe webapplicatie en app die D-Support samen met DiaFrys ontwikkelt en de samenwerking met diverse partners zoals Stichting Kinderdiabetes en Zorgeloos met diabetes naar school.
Lees meer.
Interview Anuschka Postelmans
Anuschka en Zoë Postelmans Anuschka Postelmans is moeder van twee dochters . Haar jongste dochter Zoë is drie en een half jaar oud. Bij haar werd diabetes mellitus type 1 geconstateerd toen ze nog maar twee jaar oud was. Ze legt uit wat dit betekent voor het gezin. Een jong kind met diabetes brengt heel veel veranderingen mee in het dagelijks leven van een gezin. Anuschka: “Ik zou graag zien dat mensen in de maatschappij beter snappen wat diabetes inhoud. Straks gaat ze naar school. Voorlopig zal ik de zorg zelf doen. Dat betekent dat ik twee keer per dag naar school zal gaan om tijdens de eetmomenten insuline toe te dienen.”
Lees meer.
Activiteiten van D-Support
Guusje Neijens Overzicht van de activiteiten van D-Support in de afgelopen periode: de terugkomdag op 30 september 2017, een informatieavond voor JDFR (Juvenile Diabetes Research Foundation) op 23 november 2017, verslag van een gesprek met de Stichting voor Kinderen met Diabetes en trainingen voor het Buddy Netwerk Den Haag.
Lees meer.
Even voorstellen: Christel Hendriks, regiocoördinator D-Support regio Eindhoven en omgeving.
Christel Hendriks is opgeleid als gezondheidswetenschapper. Haar dochter Lise heeft in 2015 de diagnose Diabetes type 1 gekregen. Een diagnose die hun leven op zijn kop heeft gezet. Ze legt uit wat haar rol van regio-coördinator voor D-Support inhoudt. Op dit moment worden potentiële oppassers benaderd en gezinnen geïnformeerd over de mogelijkheden van D-support. In het voorjaar hoopt ze de eerste scholing van de oppaskandidaten te realiseren.
Lees meer.
Steun D-Support met een donatie
Uitschrijven: unsubscribe@d-support.org. Volg ons op Facebook