D-Support
Juni 2018. Redactie: info@d-support.org
Agnes Clement – de Boers: lente
Agnes Clement- De Boers Wanneer ik dit schrijf is de lente in zijn volle glorie losgebarsten. Overal prachtige bloesem en voorjaarsbloemen. Het belooft een mooie zomer te worden. Ook voor D-Support. Het aantal gezinnen met een goede oppasmatch neemt hand over hand toe. Tevens groeit de vraag naar onze training van het (familie-)netwerk. Na deze training durven grootouders, buren en ouders van vriendjes hun kleinkind, buurkind en vriend(innet)je weer op bezoek te krijgen. Daar gaat het om!
Lees meer.
Nieuw: de familie- en netwerktraining
Guusje Neijens Verlies je tijd aan steeds maar weer dezelfde “suiker- en leefstijlvragen”? Gaan jouw vakantiedagen van dit jaar op aan diabetes? Moet je de mensen rondom je kind veel en vaak uitleggen? Al die lieve mensen bedoelen het immers goed. Wat wist je zelf van diabetes voordat je ermee te maken kreeg? Had je dat ooit uit een boekje kunnen leren? Of van een kwartiertje uitleg? D-Support biedt ook een familie- en netwerktraining aan! Tijd verliezen aan eindeloos informeren over “diabetes in het algemeen” is niet meer nodig. Met ondersteuning van stichting D-Support blijft je energie beschikbaar voor jou en je gezin.
Lees meer.
Moeder Eva: Twee jaar geleden kreeg mijn zoontje op 1,5 jarige leeftijd diabetes mellitus
Ontzettend heftig nieuws en alle hens aan dek om als moeder, de verzorging van mijn kind met diabetes eigen te maken. Terugkijkend op alle ervaringen van de afgelopen jaren kan ik zeggen dat dit nog steeds gepaard gaat met onrustige periodes en gemakkelijkere tijden. Zelf kan ik bijna alles nog doen wat ik graag zou willen doen, maar het kost me alleen een stuk meer energie en onrust dan voorheen.
Lees meer.
Web applicatie en mobiele app voor D-Support
D-Support laat een webapplicatie en mobiele app ontwikkelen om de administratie, de matching van oppassers en gezinnen en het volgen van het oppassen in gezinnen te vergemakkelijken. In de huidige situatie melden oppassers en gezinnen zich aan via de website van D-Support. De gegevens worden handmatig gekopieerd in een database van waaruit de matching plaatsvindt. In de nieuwe situatie krijgen oppassers en gezinnen de mogelijkheid om een account aan te maken. Ze kunnen dan zien of er gezinnen en oppassers in hun regio aanwezig zijn.
Lees meer.
Stijn Coolen: Tilburg
Ik werk voor D –Support omdat ik oppassen heel leuk vind en het mooi vind om met mijn ervaring andere kinderen kan helpen. Ik pas op in verschillende gezinnen en heb veel lol met de kinderen. Ik speel met ze, ze kunnen mij vragen stellen over diabetes en ik kan hun vragen stellen over hun ervaring. De meerwaarde van mijn oppassen is dat ik merk dat ouders dan even zich minder druk hoeven en relaxter op pad kunnen.
Lees meer.
JDRF Walk 16 juni 2018 in Landgoed de Olmenhorst
De JDRF Walk is een dag waarop vele families die te maken hebben met diabetes type 1 één zich laten sponsoren door wandeling maken onder het motto: Van Type 1 naar Type géén ! Het geld dat zo wordt opgehaald wordt besteed aan onderzoek naar diabetes type 1. Steun de JDRF WALK doneer of loop mee. https://www.jdrfwalk.nl/
Lees meer.
Steun D-Support met een donatie
Uitschrijven: unsubscribe@d-support.org. Volg ons op Facebook